Pages

petak, 30. rujna 2016.

Tri (poznata) mjesta u Zagrebu koja MORATE posjetiti!


Zagreb. Glavni grad Hrvatske.
Grad s raznolikim sadržajem, raznolikim stanovništvom...
Kako živim cijeli život u Zagrebu, mislim da je normalno da znam za dosta mjesta u tome gradu, a moje omiljene "destinacije" se mogu naći na skoro svim turističkim rutama, ali nadam se da ću vam, pa čak i onima koji nikada nisu bili u Zagrebu dočarati njegov ugođaj kroz slike. Krenimo!



Zrinjevac

Sigurno ste već čuli za ovaj park koji je smjesten u samom centru Zagreba, ali opet daje neki spokojan ugođaj, kao da ste u prirodi. Često se održavaju neki festivali ((najčešće nešto u vezi hrane). Najviše volim jesen na Zrinjevcu jer svo to požutjelo lišće daje taj jesenjski ugođaj, a ni zima mi nije mrska (obožavam piti čaj ili kakao kada pada snijeg, a toga na Zrinjevcu uvijek ima, pogotovo za blagdane) . Da ne duljim, evo slikica...


 
 






Trg bana Josipa Jelačića
Sigurno ste čule barem jednom za taj trg.
Kao i Zrinjevac, on se nalazi na svakoj turističkoj ruti Zagreba, a vrlo je atraktivan zbog velikog broja tramvaja. Za one koji vole Shopping, ovo je mjesto za vas! Od Mullera na tri kata (kad uđeš, ne možeš izaći daljnja 3 sata ili više), do Chanela (za one koji imaju malo dublji džep)... Ali definitivno nije za one koji ne vole gužvu, jer ovdje stalno ima ljudi. Također, s trga se jasno vidi katedrala.

 
Cvjetni trg 
Ovaj trg jednostavno nisam mogla izostaviti... Osim što ima i Shopping centar, ima i garažu (koja je uvijek puna, ali bar je ima, ako ništa drugo). Iako naravno ima ljudi, nikada ih nema toliko puno koliko ih ima na trgu bana Josipa Jelačića (Isuse, osjećam se kao da pišem neki referat).
Moram napomenuti da ima veliki izbor cvijeća (zato se i zove Cvjetni trg, valjda) koja su sasvim dobre kvalitete.
 
 
 
 
Nadam se da vam se ovaj post svidio, a u komentare pišite da li ste ikada bili u Zagrebu, a ako jeste, koje vam je mjesto najdraže? A ako niste, da li biste željeli posjetiti Zagreb i ako da, koja mjesta?
Ne želim vas moliti da komentirate, ali bila vam bila zahvalna do svemira i nazad ako iskoristite minutu, dvije svog vremena za komentar.
Nastavak (Tri (nepoznata) mjesta u Zagrebu koja morate posjetiti) ide za nekoliko tjedana jer imam u planu druge postove.
 
-MG.

Broj komentara: 6:

  1. Zagreb je stvarno predivan grad,a najljepse mjesto mi je Markov trg zbog krova crkve.
    Super post,slike vrh.Cim slikas?

    http://xsmallworldoffantasyx.blogspot.hr/2016/10/vratila-sam-senajava-za-q.html?m=1

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I meni je Markov trg jedan od favorita ali mi ova mjesta nekako daju onaj "pravi štih" Zagreba. Slikam s Nikon Coolpix p610 (kada kliknes na stranicu "o meni i kontakt" i tamo imaš sve što koristim uz njega.).

      Izbriši
  2. Bas mi se dopao post! Zagreb jako volim, imam par prijatelja iz Zagreba, rodbinu i cesto idem tamo sa skolom, tako da sam spomenuta mjesta posjetila mnogo puta. Za Muller si stvarno dobro rekla, jednom kad udjes, stvarno se tesko izvuces van haha. Slike su divne, sve pohvale :)
    Posjeti moj blog, ako zelis, mozemo se medjusobno zapratiti: shoppingholic-dreamer.blogspot.com

    OdgovoriIzbriši
  3. Zaista divan post! :)
    Zagreb je jako lep grad. Nisam još uvek imala priliku da ga posetim, ali bih volela.

    Fashion, Beauty and Style

    OdgovoriIzbriši